Recruitment Data, Talent Analytics & Talent Intelligence

Recruitment DATA,
Talent Analytics &
Talent Intelligence

Klanten die met me gewerkt hebben weten dat wat mij betreft het gebruik van data essentieel is, van kengetallen, dashboards, tot Talent Intelligence. In de snel ontwikkelende wereld van arbeid is data-gedreven besluitvorming niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak. De meerderheid van de toonaangevende werkgevers zegt al gebruik te maken van talent analytics om hun workforce en werving & selectie te optimaliseren.


De kracht van DATA in recruitment

Door het analyseren van recruitmentdata kunnen organisaties veel gerichter talent behouden, aantrekken en selecteren. Dit gaat verder dan alleen cv's en 'motivatiebrieven' bekijken - het hele wervingsproces is meetbaar en voorspelbaar. Datagedreven recruitment leidt tot substantiële kostenbesparingen. Door betere matches te maken tussen kandidaten en bedrijfscultuur, neemt het personeelsverloop af. Bovendien kunnen recruitmentbudgetten efficiënter worden ingezet door inzicht in de meest effectieve manier van werven. Die voordelen merk je direct in de kwaliteit van de nieuwe medewerkers (Wordt die al gemeten?). Met talent analytics kunnen organisaties de beste bronnen voor toptalent identificeren, voorspellen welke kandidaten waarschijnlijk succesvol zullen zijn en de effectiviteit van verschillende wervingskanalen meten.


Door data slim in te zetten wordt het sollicitatieproces geoptimaliseerd. Dit zal leiden tot een  betere kandidaat-ervaring (CX) en hogere conversie van sollicitaties naar aannames. Met data-analytics kunnen organisaties ook proactief inspelen op toekomstige ontwikkelingen in het personeelsbestand, zoals voorspellen van verloop, het identificeren van skills gaps en het optimaliseren van wervingsbudgetten. Met belangrijke metrics hebben de organisaties ook meet grip op hun werving. Enkele bekende metrics zijn Time-to-Hire, Cost-per-Hire, proces stappen en natuurlijk de Quality of Hire.
In het
verleden heb ik al eens aandacht besteed aan Recruitment Kengetallen en met Talent Analytics in combinatie met workforce management zijn er weer talloze extra vragen en mogelijkheden.

De moderne recruiter ontwikkelt dan ook nieuwe vaardigheden die passen bij een data-analist die ook Recruitment Dashboards ontwikkelt en interpreteert, voorspellende modellen bouwt voor workforce planning en die ook A/B tests uitvoert om wervingsprocessen te optimaliseren. Door Talent Analytics & Talent Intelligence strategisch in te zetten, kunnen organisaties niet alleen sneller en efficiënter werven, maar ook betere matches maken tussen kandidaat en functie. Dit leidt tot duurzame arbeidsrelaties en een sterkere organisatie.

Share by: